dilluns, 27 de juliol del 2015

What's App Crime



Narració dels fets en ordre cronològic

Potser els anys pinten diferent tot allò viscut, potser els anys transformen tot el que crèiem ser, potser ens confonen i ens tornen cecs, ens adormen els sentits, ens tornen confiats. L'Àgata i el Pau es coneixien des de feia molt temps, tan de temps que semblava tota una vida. Van créixer al mateix barri, van anar a la mateixa escola, al mateix institut. Van compartir els mateixos estius, aquells fantàstics mesos de juliol. Va ser durant les vacances que van conèixer el Pedro; passarien l'últim curs de batxillerat els tres junts. Els seus camins després, però, es van separar. L'Àgata va començar a estudiar audiovisuals, el Pau zoologia i el Pedro belles arts, però continuaven estant en contacte malgrat tot.

L'Àgata va conèixer la Sofia a la universitat. Semblava mentida que hagués pogut trobar algú amb qui compartir d'aquella manera les seves aficions! La va presentar als seus amics i a la Sofia se li van il·luminar els ulls en veure el Pau. De mica en mica, però, l'Àgata va anar descobrint parts fosques de la seva amiga que li van fer mala espina, així que sense que es notés gaire la va anar apartant de tots els seus projectes, dels seus nois.

Per tal de gravar els curts que havia d'entregar a la universitat va contactar amb la gent de l'Arsènic i de seguida es van posar a treballar amb la Mònica. Congeniaven tant que van decidir compartir pis i li va prometre continuar amb ella si duia a terme les idees que tenia en ment.

Mentrestant, l'Àgata havia conegut l'Èric i havien començat a sortir. Tot era fantàstic, però ell, en certa manera, estava gelós de la relació que ella tenia amb el seu millor amic, el Pau. L'Àgata farta de donar-li sempre tantes explicacions i que l'Èric volgués saber constantment d'on havia tret aquell material audiovisual que anava comprant, l'Àgata va decidir deixar-lo. Total, no era res més que un pelacanyes.

De fet, l'Àgata i el Pau es continuaven veient i s'explicaven els seus projectes de futur. Tenien ganes de menjar-se el món, volien créixer professionalment ella com a directora de cinema, ell com a inversor en projectes relacionats amb la zoologia. Com que no tenien prou diners per aconseguir el que realment volien van prendre per costum, així mig en broma, comprar cada setmana un número de loteria a mitges i, d'aquesta manera, tenir una excusa per anar-se veient.

El que no s'esperaven aquell 24 de gener, però, és que els hi toqués realment. Plens d'eufòria i amb un pot de 50.000 euros van pactar que es partirien els diners, però que no tocarien res fins que el Pau tornés d'Oslo, al cap de sis mesos. Guardarien el número al gerro de les petúnies.

Però no va ser així. L'Àgata tenia tantes ganes de tirar endavant els seus projectes que va fer servir els diners de la loteria per començar a gravar una pel·lícula que feia temps que li rondava pel cap. De fet tenia aquell projecte entre cella i cella d'una manera tal que va oblidar el pacte que havia fet amb la Mònica i va tirar pel dret amb gent més experiència en el món professional. Com que les coses entre elles dues s'havien posat peludes, la Mònica va decidir marxar del pis i amb ella tota l'amistat que havien tingut durant els quatre anys de carrera que havien passat juntes.

Dia 5 de juliol del 2015:

Aquell vespre, l'Àgata havia quedat amb el Pedro al Casino per parlar sobre la rebuda del Pau a l'aeroport. Feia sis mesos que no es veien i tots dos amics el volien anar a rebre com calia.
De fet, l'Àgata volia trobar la manera d'explicar al Pau que s'havia gastat la major part dels diners en la pel·lícula però com que tenia la certesa que tindria un èxit rotund, recuperaria tots els diners i li podria tornar la seva part, o fins i tot més.

El que no sabien els dos amics és que el Pau havia els volia fer una sorpresa, havia arribat un dia abans; precisament quan ells estaven sopant, ell arribava al pis de l'Àgata. Va trucar un parell de vegades i com que ningú li obria la porta va decidir d'entrar amb la còpia de les claus que l'Àgata li havia donat perquè regués les plantes del seu pis.

La volia esperar i veure la cara de sorpresa que faria al entrar. Va ser llavors quan va veure tot aquell material audiovisual tan car, ben col·locat i preparat per utilitzar. Primer es va sorprendre gratament, va pensar que a l'Àgata li havien anat bé les coses durant aquests sis mesos. Després va veure el gerro on havien dit de guardar el número de loteria i va somriure al pensar les facilitats que tindria a partir de llavors. El número no hi era. Va lligar caps. L'Àgata no l'havia esperat, la seva part del premi s'havia fos amb tot allò!

Furiós, va començar a destrossar tot aquells objectes tan preuats per la seva millor amiga: ella li havia matat els millors somnis, ell faria el mateix. Va desbudellar els ordinadors, va apunyalar les càmeres, va escanyar tota mena de trípodes, va esquinçar qualsevol cable que li barrava el pas. Va ser llavors que va entrar un veí en sentir soroll i veure la porta mig oberta. En mig d'aquell estat de frenesí, atabalat, ofuscat per tot plegat, el Pau va veure una amenaça als seus ulls i li va llençar allò que tenia més a prop: el gerro de les petúnies, el gerro del número de loteria.

El temps es va aturar durant uns instants. Quan va veure el que havia fet el seu Jo embogit de feia uns moments va fugir i es va passar la nit deambulant per les afores, sense cap objectiu concret, corsecat pel crim que acabava de cometre. El que acabava de passar no podia ser cert, no ho podia ser. Aquell no era realment ell, havia sigut un accident.

Mentrestant, l'Àgata arribava a casa, trucava el Pedro, s'ho trobava tot de cap per avall i descobria que s'havia comès un assassinat a la seva terrassa. La policia va documentar el cas i va iniciar una investigació però l'Àgata no en tenia prou, volia trobar el culpable de tot plegat.

El Pau va pensar que el millor seria fer com si no hagués passat res durant les 24 hores posteriors i acte seguit, fugir fins que s'arxivés el cas, fins que els seus amics oblidessin aquella nit terrible, fins que ell mateix ho oblidés per sempre.

Però no el crim perfecte no existeix i l'Àgata va anar quadrant les peces del trencaclosques. Va trobar a l'escena del crim tres objectes que no eren seus: unes ulleres, un collaret i una polsera. Les ulleres eren del Pedro però se les havia deixat el dia anterior a casa seva, a més, havien estat sopant junts i quan va arribar a casa el va trucar de seguida. El collaret era un regal que va fer a la Mònica, però ella l'havia perdut feia molt de temps, quan encara assajaven a l'Arsènic els curts de la universitat; segurament se l'havia quedat ella mateixa llavors, i amb tot el rebombori havia aparegut d'allà on havia quedat amagat.
Finalment, la polsera. Com és que no se n'havia adonat abans? Ella mateixa li havia regalat feia molts anys com a símbol d'amistat. Era del Pau i estava al seu pis el dia 5 però ell arribava al dia 6. Arribava al dia 6? L'Àgata va córrer cap a la foto que els nois es van fer a l'Aeroport; el bitllet del Pau era del dia 5 de juliol?
No, no, no, no, no, no. Tot allò no podia estar passant. La seva mare, la seva mare ho havia de saber, la seva mare li diria que era un error, que tot allò que li estava passant pel cap era una bogeria, que si el Pau no responia els missatges últimament era perquè... perquè...

- Hola? Hola Àgata! No, el Pau va arribar el dia 5.

Potser els anys pinten diferent tot allò viscut, potser els anys transformen tot el que crèiem ser, potser ens confonen i ens tornen cecs, ens adormen els sentits, ens tornen confiats. Però no es pot fugir per sempre.


PISTES




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada