dilluns, 12 de març del 2012

Literatura?

És inevitable admetre que vivim en un món que desperta un xiuxiueig de sentiments a tothom que se'l mira. Així doncs, és probable que els que hi hagin posat els peus se n'hagin adonat i, al despertar tals emocions, ho hagin volgut deixar de manera perdurable.
La literatura és un recull d'aquelles experiències que un bon dia algú va voler que constessin per escrit. És tot allò que l'ésser humà ha viscut o li queda per viure. Va des del desig més íntim a les pors més col·lectives. Són els somnis que difícilment podran ser realitat fora de la màgia de la imaginació. És el testament d'uns dubtes que encara perduren però també l'eina gràcies a la qual coneixem les respostes d'uns savis que van viure fa més de mil anys. Ha sigut el canal de comunicació més important de la nostra espècie però també l'art més ric i divers que ha pogut inventar.
La literatura, així doncs, és tot allò que una vegada vam ser; és tot allò que som avui o que potser mai podrem ser, però sobretot són les idees que continuen insistint i ens recorden que ja fa molt temps que vivim en un món que desperta un xiuxiueig de sentiments difícils de passar per alt i que volen deixar constància de que encara hi són presents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada